RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrket mark kan bli togparkering


UTVIDER HØRINGSFRISTEN: Jernbaneverket skal bygge minst 13 nye innfartsparkeringer på Østlandet.
UTVIDER HØRINGSFRISTEN: Jernbaneverket skal bygge minst 13 nye innfartsparkeringer på Østlandet. Foto: Terje Pedersen
Sist oppdatert:
Jernbaneverket ønsker å omdisponere dyrket mark til parkeringsplasser for tog på Østlandet. Nå er høringsfristen i saken utvidet.

Jernbaneverket skal bygge minst 13 nye parkeringsplasser for tog. Hver parkeringsplass vil oppta et område som tilsvarer mellom 6 og 60 fotballbaner. Planen innebærer at det må foretas storstilt omdisponering av dyrket mark, skriver Nationen.

– Mer areal til parkering og vedlikehold av tog er helt nødvendig for å bedre togtilbudet, sa regional strategidirektør Sjur Helseth i Jernbaneverket i begynnelsen av juli.

Forslaget ble sendt ut på høring i slutten av juni, med svarfrist etter sommerferien. Men flere politikere opplyser at de ikke har hørt noe om planene, skriver Nationen.

Jernbaneverket ba fylkeskommunene om å gi svar innen 2. september. Det førte i sin tur til at Akershus fylkeskommune satte 17. august som svarfrist til kommunene, slik at fylkeskommunen skulle få tid til å samle innspill fra kommunene og sende disse samlet til Jernbaneverket. Men Jernbaneverket innser nå at tiden ble for knapp og utvider derfor høringsfristen.

– Høringsfristen for fylkeskommunene, som var satt til 2. september, er knapp og kan uten problemer forskyves noe. Det vil bli gitt en utsatt høringsfrist for fylkeskommunene, sier seniorrådgiver Inger Synnøve Kammerud i Jernbaneverket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere