RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyrt forlik for Natural (Ny)

Sist oppdatert:
Natural og styreleder Tore Hedldrup Rasmussen har inngått forlik etter et søksmål fra selskapet Loders Croklaan. Natural betaler nesten 5 millioner, etter opprinnelig å ha gått langt i å avvise søksmålet
Oppdatert med beløp.

- Søksmålet mot Natural tatt ut av Loders Croklaan i januar 2003 er forlikt mellom partene. Forliksbeløpet som betales Loders Croklaan vil belastes med en avsetning i Naturals regnskap for 2003. Innholdet i forliket er konfidensielt mellom partene, heter det i en børsmelding.

Selv om beløpet er konfidensielt viser avviket mellom Naturals foreløpige og endelige regnskap for fjerde kvartal en differanse på andre driftskostnader på 4,675 millioner kroner, og dette er etter alt å dømme forliksbeløpet.

Søksmålet ble tatt ut mot Naturals datterselskap Natural Inc. for brudd på Loders produksjonspatenter på CLA i USA, meldte Natural i sin tid.

Den gang skrev Natural:

- Natural har en god forståelse av de forskjellige produksjonspatentene for CLA og har utviklet og benytter en beskyttet produksjonsteknologi for Tonalin CLA som gir et renere produkt med høyere kvalitet enn det som ellers er tilgjengelig i markedet. Den produksjonsteknologien som benyttes for Tonalin CLA bryter ikke med patenter eiet av andre interesser.

Men nå viser altså dagens melding at Natural likevel betaler et betydelig beløp som forlik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere