Dystert for Reuters trass i overskudd

Etter et knallhardt fjorår, kan Reuters-sjef Tom Grocer igjen vise til pluss i regnskapet. Men inntektene fortsetter å falle, og 3.000 ansatte skal forsvinne innen 2006.

20.06.08 11:06

Reuters er verdens største leverandør av nyheter og finansinformasjon, men er hardt presset for tiden.

Konkurrenten Bloomberg, en av de andre store leverandørene av finansinformasjon, har, ifølge Mediaguardian, siden april hatt større markedsandel enn Reuters på finansiell online-informasjon.

Samme måneden annonserte Reuters at selskapet vil kutte staben fra dagens 16.000 medarbeidere til 13.000 ved utgangen av 2005.

Flere tusen ansatte har allerede måtte forsvinne siden nedgangen startet i 2001.

Denne uken kom imidlertid det første lyspunktet på flere år, selskapet kunne melde om pluss i regnskapene første halvår. I fjor tapte selskapet ti millioner pund, det vil si rundt 117 millioner kroner, det første minusresultatet siden børsnoteringen i 1984.

Mediaguardian skriver at Reuters før 2002 aldri har hatt et årlig negativt resultat siden starten i 1851.

I første halvår er selskapets overskudd 87 millioner pund før skatt, drøyt én milliard kroner. BBC skriver at analytikerne hadde forventet under halvparten, rundt 42 millioner pund.

Reuters-sjef Tom Glocer demper imidlertid optimismen.

- Vi har to nye utfordrende år foran oss. Jeg må advare dere mot å varsle et for tidlig oppsving, sier Glocer til BBC.

Abonnementsomsetningen fortsetter å falle for nyhetsselskapet. Første halvår var det ti prosent nedgang i abonnementsinntekter og selskapet estimerer 11 prosent fall for hele 2003.

Kjernemålgrupper som banker, investorer og aksjemeglere har de siste årene vært hardt rammet av nedturen i aksjemarkedet som igjen har ført til innsparinger på alle områder. Abonnementsinntekter utgjør 93 prosent av inntektsbasen til Reuters. Totalt har fallet i inntekter vært 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Mediaguardian siterer Glocer på at selskapet er på vei oppover igjen i USA, men sliter i det europeiske markedet hvor "vi halter avgårde langsmed bunnen". Han opprettholder planen om å redusere staben de nærmeste to årene, og enkelte observatører peker på at de positive økonomiske resultatene kommer som et utslag av kostnadskutt og ikke en positiv trend i nyhetsmarkedet.

Aksjekursen ramlet da også fem prosent i morgentimene etter at nyheten ble kjent tidlig denne uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.