RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dyttet teddybjørn ned i halsen på kvinne

Mann (29) var tiltalt for å ha tatt kvelertak på en kvinne og puttet teddybjørn ned i halsen hennes.

En 29 år gammel mann fra Alta er i Alta tingrett dømt til fengsel i 120 dager etter å ha mishandlet en kvinne ved tre anledninger, skriver Finnmark Dagblad.

Mannen møtte i retten og erkjente delvis straffskyld. Han forklarte i retten at det har vært mye vold mellom ham og kvinnen, og at det derfor var vanskelig å huske alt.

Kvinnen forklarte at mannen den 18. desember i fjor bandt hennes hender og føtter med en ledning.

Deretter skal han ha tatt kvelertak på henne og holdt en pute over hennes ansikt slik at hun fikk problemer med å puste. Kvinnen forklarte også at mannen puttet en leketeddybjørn flere ganger ned i halsen hennes hvoretter han flere ganger stakk fingrene inn i siden hennes.

I retten nektet tiltalte for å ha puttet teddybjørnen i halsen på kvinnen og for å ha bundet henne, men han erkjente at det hele kan ha pågått en time.

Kvinnen forklarte at mannen den 9. februar 2009 tok kvelertak på henne samtidig som han ristet henne. Deretter skal han ha tatt tak i hodet hennes og banket hodet en eller flere ganger i veggen, hvoretter han slo henne gjentatte ganger på baksiden av lårene og i enden samt kløp henne på forsiden av lårene.

Mannen erkjente i retten å ha slått kvinnen.

Mannen var også tiltalt for den 16. mai 2009 å ha tatt kvelertak på kvinnen, løftet henne opp, og slått overkroppen hennes mot en sengekant, med den følge at hun ble påført ribbensbrudd.

Mannen forklarte at kvinnen angrep ham med slag og spark, og at tiltalte deretter kastet fornærmede mot sengekanten. Fornærmede trodde ikke hun sprang mot mannen, men kunne ikke se bort det.

Tiltalte forklarte at han ofte reagerer feil. Han er mye større enn fornærmede, og forklarte at sjansene for å skade henne derfor er relativt stor.

Det var ikke nødvendig for retten å ta stilling til alle enkelthetene i tiltalebeslutningen. Retten fant ut at tiltaltes overtredelser er begått mot en forsvarsløs person og har karakter av mishandling.

To av mishandlingene skjedde mens mannen hadde prøvetid. Det fikk betydning for dommen.

I skjerpende retning la retten vekt på at tiltalte tidligere er domfelt for voldshandlinger. I formildende retning la retten vekt på at tiltalte ga en uforbeholden tilståelse.

Mannen ble også dømt til 1.500 kroner i saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere