RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen/CS)

E-post slipper til virus

Sist oppdatert:
Yahoos nettbaserte e-postsystem slipper igjennom virus som kan gi hackere tilgang til data og passord du har på PC-en, hevder Greymagic Software.

Det israelske sikkerhetsselskapet sier de har testet et sikkerhetshull som kun oppstår når du bruker Internet Explorer. Testen ble gjort på både Microsofts Hotmail og Yahoos gratis e-post, og begge slapp igjennom e-post som var infisert med virus. Når Greymagic tok kontakt med Microsoft ble sikkerhetshullet stengt innen to dager, men Yahoo har ikke vært tilgjengelig, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Sikkerhetshullet gjør at hackere kan sende virus til brukere uten at virusbeskyttelsen i Yahoos e-post klarer å stoppe det.

Hackernes kode kan da kjøres når du prøver å lese en e-post, for eksempel kan koden gi hackerne tilgang til dataene eller passord du har lagret på PC-en.

Sikkerhetsproblemet er en sårbarhet i Internet Explorer og det er mulig dette finnes også på andre nettbaserte e-postsystemer, men Greymagic har bare testet de to overstående.

Har du brannmur og et eget, oppdatert antivirusprogram er du trolig beskyttet mot et virusangrep gjennom Yahoo, skriver The Register.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere