RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E-postgranskning stoppet opp

Sist oppdatert:
Styret i Opticom ville e-postsjekke Robert Keith, Thomas Fussell og Hans Gude Gudesen. Men denne granskningen stoppet plutselig fullstendig opp. De har nemlig ikke en eneste mail. Les mer her
Den kontroversielle e-post sjekkingen som granskerne i Opticom ville foreta mot den tidligere ledelsen i selskapet har møtt problemer.

Granskningsutvalget, med Thommessen-advokat Jo Rodin i spissen, har nemlig ikke fått tilgang til noen e-poster. Det har seg nemlig slik at Opticom ASA ikke er i besittelse av e-postene som Robert Keith, Thomas Fussell og Hans Gude Gudesen har sendt i e-postsystemet.

Les hva granskerne ville lete etter her:

Dette er søkeordene

Årsaken er at maskinene disse meldingene er lagret på ikke er plassert hos Opticom ASA, men hos Fast Search & Transfere. De har ikke gitt tilgang til e-postene og en av de viktigste kildene til informasjon om hva som skal ha skjedd i Opticom de siste fem årene er dermed ikke innen rekkevidde for opprørstyrets granskning.

Hevdet de hadde tilgang

I et brev til Thomas Fussell, som iMarkedet.no har tilgang til, skriver styreformann Anders Eckhoff i Opticom at de har sikret seg kopier av e-postkorrespondanse. Dette ble meddelt Fussell, tidligere styreformann i Opticom og nå suspendert direktør Robert Keith, den 20. desember.

Men etter det iMarkedet.no kjenner til var ikke Opticom i besittelse av disse sikkerhetskopiene da. Disse var nemlig å finne på e-postserverne til Fast Search & Transfer.

Den 23. desember sendte advokatkontoret BAHR, hvor Opticoms styreformann Anders Eckhoff er partner, en henstilling om tilgang til Fast. De ville ha ut filene, men skal ikke ha fått tak i dette. Dette fremgår av dokumentasjon iMarkedet.no har tilgang til.
Eckhoff skriver i en SMS til iMarkedet.no at han ikke vil kommentere denne saken.

- Dette er en del av redegjørelsen for generalforsamlingen som jeg ikke kommenterer nå, skriver Eckhoff til iMarkedet.no.

Svekket granskning

I den juridiske betenkningen som advokatselskapet BAHR gjennomførte for styret i Opticom skrev de følgende:

- Vi legger videre til grunn at det er gode argumenter for at undersøkelsene vil kunne avdekke brudd på norsk lov, og at innsynet er nødvendig for å avdekke forholdene, skriver BAHR i en juridisk betening.

Rapporten fra granskningsutvalget som er nedsatt av styret i Opticom skal i morgen presenteres for en ekstraordinær generalforsamling. Uten tilgang på e-postopplysninger kan det bli lite krutt i den rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere