*Nettavisen* Nyheter.

E-sjefen: - IS er definitivt under press

E-tjenestens sjef, generalløytnant Kjell Grandhagen, her sammen med forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Rundt 6.000 vestlige ungdommer skal ha reist til Syria for å slutte seg til ekstremistene i IS.

26.10.15 22:47

OSLO (NTB): Tilstrømmingen av europeiske fremmedkrigere som slutter seg til ekstremistgruppen IS, er i ferd med å stoppe opp, sier sjefen for Forsvarets etterretningstjeneste.

– Når det gjelder strømmen fra Europa, så er det vårt inntrykk at den har stoppet noe opp. Det betyr ikke at det ikke er en tilflyt fortsatt, men det er nok mindre enn vi har vært vant med, sier etterretningssjef Kjell Grandhagen til TV 2.

Rundt 6.000 vestlige ungdommer har reist til Syria for å slutte seg til ekstremistene i Den islamske staten (IS), ifølge kanalen.

– Etter hvert som man har fått et klarere bilde av det som faktisk foregår i Syria og Irak, er det ikke sikkert at det er like attraktivt for like mange å reise dit, sier Grandhagen.

Han mener IS i dag er under press og viser blant annet til luftangrepene som rettes mot gruppen.

– IS er definitivt under press. Det har vi kanskje sett aller tydeligst i Irak. I Syria er det litt annerledes. Der har ISIL hatt større handlefrihet over tid, sier Grandhagen som bruker et annet navn på gruppa. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.