RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E-tjenesten: - 40-50 norske Syria-jihadister

Oslo (NTB): Rundt 40-50 nordmenn har kjempet for ytterliggående jihadistgrupper i Syria, ifølge Etterretningstjenesten, som mener disse øker terrortrusselen mot Norge.

- Vi er veldig bekymret for at denne virksomheten ikke bare har som siktemål å velte Assad-regimet i Syria, men at det også drives en bevisst ideologisk påvirkning og opplæring med hensyn til muligheten for å gjennomføre terroraksjoner i Vesten på et senere tidspunkt, sier generalløytnant og etterretningssjef Kjell Grandhagen.

E-tjenesten er spesielt bekymret for de ytterliggående opposisjonsgruppene al-Nusra-fronten og Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL).

- Begge har al-Qaida-relasjoner og har både ambisjoner om å føre jihad i Syria og å videreføre kampen mot vestlige interesser i Vesten for øvrig. I tillegg har de som ambisjon å rekruttere mennesker fra Europa og Amerika til sine operasjoner, nettopp med det formål å kunne bruke dem i operasjoner mot Vesten senere, mener Grandhagen, som la fram E-tjenestens åpne vurdering mandag.

Mellom 40 og 50 nordmenn enten er eller har vært i Syria hvor de har søkt kontakt med al-Nusra og ISIL, ifølge Grandhagen.

- Trusselen er for tiden stigende fordi vi vil se stadig flere returnere fra disse områdene, sier etterretningssjefen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere