*Nettavisen* Nyheter.

E-tjenesten: - Nordmenn har fått terroropplæring

Oslo (NTB): Sjefen for Etterretningstjenesten, general Kjell Grandhagen, bekrefter at nordmenn har fått terroropplæring i konfliktområder i utlandet.

01.07.12 21:32

Grandhagen vil ikke kommentere den aktuelle saken der den britiske avisen Sunday Times hevder at en etnisk nordmann skal brukes i et angrep mot et amerikansk passasjerfly.

- Vi er kjent med flere saker der nordmenn har vært ute i treningsleire i konfliktområder rundt om i verden, sier Grandhagen til NRK.

Generalen sier imidlertid at det er grunn til å bekymre seg over en utvikling der ungdom fra Norge blir rekruttert av Al-Qaida.

- Dette at mennesker drar ut fra våre vestlige samfunn til treningsleire i konfliktområder, åpner muligheten for at de kommer tilbake som terrorister. Det beste virkemiddel for å motvirke en slik utvikling er at folk rundt om i lokalsamfunnene følger med, er årvåkne og melder fra hvis de ser noe unormalt, sier sjefen for E-tjenesten.

Sunday Times siterer etterretningskilder som hevder at den aktuelle nordmannen konverterte til islam i 2008, ble radikalisert og dro til Jemen der han gjennomgikk et flere måneders treningsprogram. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag