RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E-tjenesten: – 40-50 norske Syria-jihadister

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Rundt 40-50 nordmenn har kjempet for ytterliggående jihadistgrupper i Syria, ifølge Etterretningstjenesten, som mener disse øker terrortrusselen mot Norge.

– Vi er veldig bekymret for at denne virksomheten ikke bare har som siktemål å velte Assad-regimet i Syria, men at det også drives en bevisst ideologisk påvirkning og opplæring med hensyn til muligheten for å gjennomføre terroraksjoner i Vesten på et senere tidspunkt, sier generalløytnant og etterretningssjef Kjell Grandhagen.

E-tjenesten er spesielt bekymret for de ytterliggående opposisjonsgruppene al-Nusra-fronten og Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL).

– Begge har al-Qaida-relasjoner og har både ambisjoner om å føre jihad i Syria og å videreføre kampen mot vestlige interesser i Vesten for øvrig. I tillegg har de som ambisjon å rekruttere mennesker fra Europa og Amerika til sine operasjoner, nettopp med det formål å kunne bruke dem i operasjoner mot Vesten senere, mener Grandhagen, som la fram E-tjenestens åpne vurdering mandag.

Mellom 40 og 50 nordmenn enten er eller har vært i Syria hvor de har søkt kontakt med al-Nusra og ISIL, ifølge Grandhagen.

– Trusselen er for tiden stigende fordi vi vil se stadig flere returnere fra disse områdene, sier etterretningssjefen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere