RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E-tjenesten taus om norsk terrorist

Oslo (NTB): Etterretningstjenesten følger med på terrorvirksomhet utenfor Norges grenser, men har ingen kommentarer til at den norske al-Qaida-rekrutten skal være utvalgt til å gjennomføre et angrep mot et amerikansk passasjerfly.

Det var den britiske avisa Sunday Times som søndag brakte nyheten om hvilke konkrete planer al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) har for den norske konvertitten.

Avisa skriver at nordmannen som skal ha fått opplæring i terrorisme i Jemen, trolig er utvalgt til å gjennomføre det planlagte angrepet mot et amerikansk passasjerfly i oppløpet mot OL i London denne sommeren.

Mens Politiets sikkerhetstjeneste (PST) følger med på eventuelle terrortrusler i Norge, er det Etterretningstjenesten - E-tjenesten - som har ansvaret for å følge med på terrorvirksomhet utenfor Norges grenser.

- Det vi gjør er å følge med på grenseoverskridende terrorisme. Vi kan ikke gå inn på og kommentere enkeltsaker, sier forsvarssjefens talsmann Bent-Ivan Myhre til NTB.

Myhre som søndag morgen selv ikke hadde lest artikkelen i Sunday Times, vil verken bekrefte eller avkrefte om E-tjenesten er informert om de angivelige planene om et angrep. Tidligere har E-tjenesten heller ikke villet kommentere opplysningene om nordmannen som først ble kjent gjennom det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press sist mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere