RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E6 gjennom Gudbrandsdalen åpen igjen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Skader for over 100 millioner kroner på veinettet i Oppland etter flommen.

Skadene på hovedveiene i Oppland etter flommen kan beløpe seg til over 100 millioner kroner. Arbeidet med å utbedre dem er i full gang, og tirsdag ettermiddag melder Statens vegvesen at E6 gjennom Gudbrandsdalen igjen er åpen for trafikk.

Men det er fortsatt redusert fremkommelighet.

Vannet tilbake
Mens flommen sto på som verst i pinsehelgen var E6 gjennom Gudbrandsdalen stengt flere steder. Sist har veien vært stengt mellom Øyer og Frya, men også der åpnes det for trafikk igjen. Vannet har trukket seg tilbake.

- Det er en gledelig nyhet at en av hovedtransportårene mellom Oslo og Trondheim nå er åpen igjen. Selv om vi har åpnet for gjennomgangstrafikk, er det viktig å være klar over at det er redusert fremkommelighet og nedsatt hastighet flere steder på E6 i Gudbrandsdalen, sier seksjonsleder Anita Moshagen i Statens vegvesen ifølge en pressemelding.

Store skader
- Selv om mye går i riktig retning, er det fortsatt skader på 13 av fylkesveiene i Oppland, og det er derfor for tidlig å friskmelde dem, sier Moshagen.

Det er fremdeles omkjøring på gamlevegen ved Fåvang. Her har vannet gravet under veien. Ett felt er oppe på E6 ved Rosten mellom Sel og Dovre øverst i Gudbrandsdalen, og det er lysregulert. Statens vegvesen anbefaler fortsatt tungtrafikken å kjøre riksvei 3 gjennom Østerdalen

Rosten var stedet det gikk steinras og der både personbiler og tungtransport ble stående bom fast i pinsehelga.

- Det er fortsatt usikkert i forhold til rasfare her, så hvis det kommer mer regn, kan veien bli stengt igjen, sier seniorrådgiver Hans Christian Østrem til Nettavisen.

Holder høy beredskap
Han sier det ennå ikke er utarbeidet noe overslag over hva flommen vil koste når det gjelder utbedringer av veinettet, men sier det kan dreie seg om over 100 millioner kroner i Oppland, kommunale veier ikke inkludert.

Statens vegvesen sier de fortsetter å holde høy beredskap og overvåker veinettet kontinuerlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere