RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E6 over Dovrefjell stengt på grunn av speilglatt føre

Sist oppdatert:
E6 over Dovrefjell måtte stenges på grunn av svært krevende kjøreforhold torsdag kveld. Skolebusser og taxier sto flere steder i Oppland og Hedmark.

Politiet i Vestoppland har advart mot at plussgrader og regn fører til underkjølt regn og svært glatte veier i distriktet.

På Twitter melder Gudbrandsdal politidistrikt og Hedmark politidistrikt om flere utforkjøringer, men så langt ingen alvorlige personskader.

Skolebussene sto

Flere tusen skoleelever i Oppland kom seg ikke hjem med buss torsdag ettermiddag på grunn av det glatte føret, melder NRK.

Foresatte ble bedt om å hente barna sine selv og å ta hensyn til strøbilene som forsøkte å strø i området rundt skolene. I Hedmark var skoletransporten stanset i Ringsaker, Stange og på Hamar.

– Vi innstiller all skoleskyss på Hadeland, i Gjøvik og på Østre og Vestre Toten på det speilblanke føret, uttalte pressesjef Geir Hestetræet i Opplandstrafikk.

Taxistopp

Norges Taxiforbund i Oppland ber om forståelse for at de stanset drosjetrafikken i området som følge av politiets oppfordring om å la bilen stå.

Hedmark politidistrikt har meldt om flere trafikkulykker og utforkjøringer, blant annet en kjedekollisjon med fire biler. De seks personene som befant seg i bilene, ble ikke skadd i uhellet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere