*Nettavisen* Nyheter.

EA snakker ut om Gudfaren

Foto: Electronic Arts

Electronic Arts letter på lokket til det kommende storspillet «Gudfaren» - hentet fra den legendariske filmen med samme navn.

03.02.05 10:27

Til når har vi bare sett en trailer og noen få konseptbilder fra EAs kommende franchise «Gudfaren», som spillet vil hete på norsk. Men onsdag snakket verdens største spillfirma ut til Hollywood Reporter, skriver Gamespot.

Les mer:Se traileren fra spillet.

Skeptikere kan betrygges med at spillet vil ha stemmene fra kultfilmens originalbesetning, både James Caan (Sonny Corleone), Robert Duvall (consigliere Tom Hagen) og selv sjefen sjøl, Marlon Brando som Don Corleone.

Brando skal ha rukket å spille inn alle scenene i spillet før han døde. Ifølge Aimar Niedzwiedzki i EA Norge er det planlagt å ha norske tekster i spillet, selv om dette ikke er bekreftet. Spillet vil naturligvis ikke dubbes til norsk.

Ny handling
Selv om spillet er inspirert av de klassiske filmene som igjen er tuftet på forfatteren Mario Puzos bøker, vil handlingen i spillet være ny, ifølge EA.

Spillere starter som en småkriminell som forsøker å overleve i New York i tiåret mellom 1945 og 1955. Etter en del småoppdrag som resulterer i økt respekt vil spilleren bli tatt opp i den beryktede Corleone-familien.

Grand Theft Godfather
«Gudfaren» adopterer stilen fra «Grand Theft Auto»-spillene, og vil etter sigende tilby spillere nær ubegrenset frihet og utallige valgmuligheter for å løse familiens problemer - enten med brutal vold, dyktig diplomati eller en taktisk blanding av begge.

Spillets historie vil bli drevet frem av ulike oppdrag, som pengeinnkreving, bankran, snikskyting og såkalte drive-by shootings.

I tillegg vil valg i spillet forgrene seg utover i handlingen, og få konsekvenser for den endelige historien.

«Gudfaren» slippes i løpet av høsten til PlayStation 2, Xbox, PSP og PC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.