RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eastern Drilling får kontrakt

Sist oppdatert:
Riggselskapet Eastern Drilling har nå fått på plass en intensjosavtale som kan sikre selskapets avansert borerigg arbeid i tre år fra levering.
Illustrasjonsfoto

Det er Eastern Drillings manager Smedvig som har inngått intensjonsavtalen på vegne av Eastern Drilling. Avtalen er inngått med en anerkjent men ikek navgitt, boreoepratør.

Varigheten er 36 måneder med oppstart fra fjerde kvartal 2007. Verdien på kontrakten er 520 millioner dollar, noe som gir en dagrate på 475.000 dollar pr. dag for den avansert sjettegenerasjons boreriggen West E-drill.

Intensjonsavtalen er inngått med flere forbehold inkludert styregodkjennelse for begge parter.

Smedvig er største aksjonær i Eastern Drilling med en eierandel på rundt 40 prosent. Smedvig eies på sin side med 51 prosent av skipsreder John Fredriksens SeaDrill. Amerikanske Noble Drilling er den andre hovedaksjonæren.

West E-drill, som er eiet av Eastern Drilling ASA og opereres av Smedvig, er under bygging ved Samsung Heavy Industries i Sør-Korea. West E-drill vil bli en av de mest avanserte rigger som noen gang er bygget.

Riggen er designet med dobbelt boretårn, dynamisk posisjonering, kapasitet for 6.000 tonns variabel dekkslast og med mulighet til å operere på vanndyp ned til 3.000 meter. Riggen er også designet for operasjon i værharde områder og med spesielt fokus på miljøkrav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere