RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Easterns rigger er i rute

Sist oppdatert:
Riggselskapet Eastern Drilling to avanserte dypvannsrigger ligger på budsjett.
Eastern Drilling som er i ferd med å bli slukt av John Fredriksens Seadrill melder at byggingen av selskapets to rigger går som planlagt. De to sjette generasjonsriggene bygget på til å takle tøffe værforhold i store havdyp ligger an til å bli levert som planlagt. West E-drill skal i henhold til budsjett leveres første kvartal 2008, mens West Eminence skal leveres i tredje kvartal samme år.

De estimerte totalkostnadene er kommet opp i 1,225 milliarder dollar eller nærmere 7,35 milliarder kroner.

Driftsinntektene er fraværende før selskapets rigger er levert. Dermed endte driftsresultatet med et underskudd på 518.000 dollar en bedring fra 812.000 dollar i samme kvartal 2006. nettoresultatet endte med et tap på 342.000 dollar fra et underskudd på 184.000 dollar i første kvartal i fjor.

Manageren for de to riggene, Seadrill, jobber fortsatt med markedsføringen av West Eminence mot flere oljeselskap. Seadrill betegner markedet som svært sterkt og venter at utviklingen vil fortsette.

Seadrill har etter mye om og men endelig lagt frem et gyldig bud på Eastern Drilling. Budet lyder på 135 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere