RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EBay falt tross kanontall

Sist oppdatert:
Nettauksjonsselskapet EBay har levert enda et kvartal med knalltall, og oppjusterer utsiktene for resten av året. Men utakk er verdens lønn: Aksjen falt i handel etter børs
Hvis man trenger bevis på at det går an å tjene store penger på internett, er det bare å se på auksjons- og netthandelsselskapet EBay.

Selskapet fikk et resultat etter skatt på 109,7 millioner dollar i andre kvartal, opp fra 54,3 millioner samme kvartal i fjor.

Utenom spesielle poster utgjorde resultatet 37 cent pr. aksje, 2 cent over analytikernes snittforventning.

Omsetningen økte fra 266,3 til 509,3 millioner kroner.

EBay økte også anslaget på omsetning for hele 2003 med rundt 25 millioner dollar til 2,08 milliarder, og anslaget for resultat pr. aksje med rundt 5 prosent til 1,31 dollar.

Tallene kan ikke kalles annet enn meget gode. Likevel falt aksjen 5 prosent i handel etter børs i går. Det reflekterer de nesten uoppnåelige forventningene til selskapet, som verdsettes til 35 milliarder dollar, altså mer enn 15 ganger årlig salg og på nivå med hva man så i Nasdaqs glansdager i mars 2000. Verdsettelsen utgjør rundt 80 ganger forventet resultat i år.

Kommentarer i natt har gått på at veksten i det amerikanske markedet kanskje var noe skuffende, samt at enkelte i smug hadde mye høyere estimater enn de offisielle, men fallet kan også komme av gevinstsikring etter at aksjen er doblet i verdi det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere