RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

eBay skuffet markedet

Sist oppdatert:
For første gang på tre år greide ikke Internett-giganten eBay å innfri forventningene til markedet. Les om kvartalsresultatet her
Resultatsesongen er i full gang, og onsdag kom eBay med tall for fjerdekvartal. Aksjen ble sendt ned 12 prosent og tok med seg andre Internett-relaterte aksjer i fallet.

Det var treg start på julesalget i de viktigste markedene, i USA og Tyskland, og en svak dollar som overraskende ødela resultatet – selv om selskapet slo sine interne projeksjoner.

Resultatet for kvartalet steg med 44 prosent til 205,4 millioner dollar (30 cent aksjen) fra 142,5 millioner dollar (21 cent aksjen) samme periode i fjor. Ekskludert for ekstraordinære poster havnet resultatet på 33 cent per aksje, som var 1 cent under hva analytikerne hadde ventet seg.

Omsetningen steg til 935,8 millioner dollar i kvartalet fra 648,4 millioner dollar. Det var ventet 934,4 millioner dollar i omsetning.

Men selv om eBay ikke var langt unna å innfri så skuffet de grundig.

- Jeg tror at investorene bare er vant til at eBay ikke bare slår estimatene fra Wall Street, men at de slår de mye, sier Stephen Leeb, forvalter, til Reuters.

Analytikerne var også bekymret for økende kostnader knyttet til reklame og markedsføring i kvartalet.

For førstekvartal guidet eBay med en omsetning på mellom 1,01 milliarder dollar og 1,03 milliarder dollar, samt et resultat per aksje ekskludert for ekstraordinære poster på mellom 34 og 35 cent. Dette er langt under analytikernes konsensusanslag på 40 cent per aksje.

For 2005 guidet eBay en omsetning på mellom 4,25 milliarder dollar og 4,35 milliarder dollar. Dette er lavere enn forventet. Aksjen falt kraftig i etterhandelen da selskapets resultat ble lagt frem, og dro de andre Internett-aksjene med seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere