RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DØD: Forfatteren Ebba Haslund ble 91 år gammel.
DØD: Forfatteren Ebba Haslund ble 91 år gammel. (Scanpix)

Ebba Haslund er død

Sist oppdatert:
Forfatter, dramatiker og samfunnsrøst Ebba Haslund ble 91 år gammel.

(SIDE2): Forfatteren Ebba Haslund er død, 91 år gammel.

- Ebba Haslund framstår i dag som norsk litteraturs grand old lady. Hennes betydning både litterært og samfunnsmessig, ikke minst kvinnepolitisk, er uvurderlig, sier forlagssjef William Nygaard i Aschehoug til NTB.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Aktiv debattant
Haslund ble født i 1917 i Seattle, USA og debuterte i 1945 med novellesamlingen «Også vi». I tillegg til sitt forfatterskap var hun kjent for et glødende samfunnsengasjement, og da kanskje spesielt innen kvinnekampen. Hun var også vararepresentant for Høyre på Stortinget i en periode.

– Det blir et stort savn etter henne. Samtidig ble hun en voksen dame, 91 år, og kunne leve et privilegert og aktivt liv både med sine kåserier og sitt forfatterskap, fortsetter Nygaaard.

Ny bok til høsten
I tillegg til kvinnesaken har Haslund også engasjert seg i fredssaken, både motstanden kampen mot atomvåpen og i senere år som kritiker av Norges deltakelse i krigen i Irak.

– Jeg snakket med henne på telefonen senest for noen få dager siden. Hun var lykkelig over at hennes nye bok «Ingen frøkensport. Erfaringer» utkommer til høsten, og var stolt og glad for å ha fullført den. Det er synd hun ikke får oppleve det, sier Nygaard

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere