RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ebola har tatt over 300 menneskeliv i Vest-Afrika

GUINEA: Helsearbeidere på jobb i et isolat for ebolasmittede pasienter ved Donka Hospital i Conakry i Guinea i april i år.
GUINEA: Helsearbeidere på jobb i et isolat for ebolasmittede pasienter ved Donka Hospital i Conakry i Guinea i april i år. Foto: Cellou Binani (Afp)
Sist oppdatert:
Siden utbruddet i februar har 337 mennesker dødd av ebola i Guinea, Liberia og Sierra Leone, opplyser Verdens helseorganisasjon WHO.

Dakar (NTB-Reuters): Siden forrige uke er 14 nye dødsfall og 47 nye smittetilfeller innmeldt fra regionen. Det tyder på at lokale helsemyndigheter ikke makter å håndtere den fryktede sykdommen, til tross for bistand fra internasjonale eksperter.

Guinea er fortsatt hardest rammet med 264 ebola-relaterte dødsfall, ifølge WHO. Både i Sierra og Leone og i Liberia har imidlertid antallet døde skutt i været den siste tiden, med henholdsvis 49 og 24 dødsfall knyttet til ebola-utbruddet.Det finnes ingen vaksine eller effektiv behandling for ebolaviruset, som kan forårsake influensalignende smerter og indre og ytre blødninger, forårsaket av nyre- eller leversvikt.

Viruset kommer fra kontakt med blod eller kroppsvæsker fra ville dyr og har svært høy dødelighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere