Gå til sidens hovedinnhold

ECB-sjef: Vil fortsette å redde gjeldstyngede stater

Frankfurt (NTB-AFP): Det er for tidlig for Den europeiske sentralbanken (ECB) å trappe ned på redningstiltakene for Europas økonomi, sier ECB-sjef Mario Draghi.

ECB vedtok onsdag å beholde styringsrenten på 1 prosent, til tross for at flere av Europas sentralbanker nå presser på for at ECB skal begrense sine ekstraordinære redningstiltak.

På en pressekonferanse onsdag ble Draghi spurt om ECB vurderer å trappe ned rollen som brannslukker i Europas langvarige statsgjeld-krise.

- Det er altfor tidlig å snakke om noen strategi for å trekke seg ut nå, svarte Draghi da.

Å beholde styringsrenten på et historisk lavt nivå oppfattes som et tegn på at resesjonen ikke er over i Europa. Onsdag ettermiddag sank europeiske aksjer i verdi, og euroen tapte kurs mot dollaren.

Helt siden starten av krisen i den europeiske økonomien har ECB gjennomført en rekke ekstraordinære tiltak. I tillegg til mer konvensjonelle tiltak som å kutte styringsrenta, har banken kjøpt statsobligasjoner av gjeldstyngede myndigheter. Nylig pumpet banken dessuten nesten 8.000 milliarder kroner inn i det europeiske banksystemet i form av billige lån, i et forsøk på å unngå kredittkrise. (©NTB)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn