RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E.coli-agurker i Norge

(Thinkstock)
Sist oppdatert:
Agurker importert fra Spania er kilden til E.coli.

(SIDE2): Mattilsynet har i dag mottatt informasjon om at et lite parti på 240 agurker er importer til Norge fra en av de mistenkte produsentene i Spania.

Få mer informasjon om E.coli og smitterisiko på Folkehelseinstituttets nettsider .

- Alle agurkene er distribuert i forbindelse med Økomat Innherred BA og Økomat Helt Nord sine abonnementsordninger for økologiske frukt og grønnsaker i Trøndelag og Nordland. Mattilsynet har bedt importør informere alle sine kunder, melder Mattilsynet.

- Agurkene som kan inneholde bakterien stammer fra en produsent som leverer mat på døren hos folk, som en leveringstjeneste, sier Sveinung Grande, pressevakt i Mattilsynet til Side2.

Han presiserer at det mistenkte partiet fra Spania ikke fins i butikker.

- Agurker som tilhører det smittede E.coli-partiet i Spania ble solgt i Norge mellom 18. og 26.mai i år, skriver tv2.no.

- Det er nesten underlig at det ikke er meldt fra om smitte, sier seksjonsleder for plante- og vegetabilsk mat i Mattilsynet, Terje Røyneberg til TV 2.

Det er snakk om 20 kartonger med importerte agurker. Hos de store aktørene er det ikke avdekket agurker fra dette partiet..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere