RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: BODO MARKS (Afp)

E.coli-smittede spiste på samme sted

Sist oppdatert:
Alle 17 skal ha spist på samme restaurant i Tyskland.

(SIDE2:) Det er fortsatt usikkert hva som er smittekilden til E.coli-utbruddet, men eksperter har gjort nye funn som kan gi viktige spor.

Samme sted i mai
Det er gjort funn som viser at 17 personer ble E.coli-smittet etter å ha spist på den samme restauranten i Lübeck, skriver VG. Fredag møttes eksperter i Nord-Tyskland for å gjøre videre undersøkelser av funnene.

De smittede spiste på restauranten i perioden meellom 12. og 14. mai.

- En kan ikke skylde på restauranten, men distribusjonskjeden kan muligens gi viktige spor for å finne hvordan smitten har kommet i omløp, sier mikrobiolog Werner Solbach, ifølge avisen.

Trygt med grønt i Norge
Fredag deltok Mattilsynet på møtet med EU-kommisjonen, og det er ingen avklaringer når det gjelder hva som kan være årsaken til utbruddet i Tyskland, heter det på deres hjemmeside.

- Vi vil nå avvente situasjonen og følge opp dersom det skulle det komme nye advarsler fra tyske myndigheter. Mattilsynet mener at det er trygt å spise grønnsaker i Norge, sier seksjonssjef Terje Røyneberg.

Denne uken ble det meldt at E.coli-smitten har rammet over 1500 mennesker, ifølge AP. E. coli (EHEC) har så langt ført til 18 dødsfall. De fleste er knyttet til Tyskland. Men også i Danmark, Sverige og flere andre europeiske land er det meldt om smittetilfeller.

Folkehelseinstituttet fikk mandag varsel om et tilfelle av EHEC-infeksjon med mulig tilknytning til utbruddet i Tyskland. Pasienten er en mann i 40-årene, og ble innlagt på Sørlandet sykehus Kristiansand. Tirsdag ble det avvist at vi har utbrudd i Norge.

Bakgrunn: - Ikke E. coli utbrudd i Norge

LES ALT OM E.COLI- UTBRUDDET HER:

E. coli-agurker ikke skyld i dødsfall

Hva er smittekilden nå?

Mistenkte agurker i barnehager og kantiner

Svensk dame død av E.coli

Mann innlagt med blodig diaré

E. coli-agurker i Norge

- Nordmenn som har besøkt Tyskland bør være oppmerksomme

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere