*Nettavisen* Nyheter.

E.coli-smittede spiste på samme sted

Foto: BODO MARKS (Afp)

Alle 17 skal ha spist på samme restaurant i Tyskland.

04.06.11 15:59

(SIDE2:) Det er fortsatt usikkert hva som er smittekilden til E.coli-utbruddet, men eksperter har gjort nye funn som kan gi viktige spor.

Samme sted i mai
Det er gjort funn som viser at 17 personer ble E.coli-smittet etter å ha spist på den samme restauranten i Lübeck, skriver VG. Fredag møttes eksperter i Nord-Tyskland for å gjøre videre undersøkelser av funnene.

De smittede spiste på restauranten i perioden meellom 12. og 14. mai.

- En kan ikke skylde på restauranten, men distribusjonskjeden kan muligens gi viktige spor for å finne hvordan smitten har kommet i omløp, sier mikrobiolog Werner Solbach, ifølge avisen.

Trygt med grønt i Norge
Fredag deltok Mattilsynet på møtet med EU-kommisjonen, og det er ingen avklaringer når det gjelder hva som kan være årsaken til utbruddet i Tyskland, heter det på deres hjemmeside.

- Vi vil nå avvente situasjonen og følge opp dersom det skulle det komme nye advarsler fra tyske myndigheter. Mattilsynet mener at det er trygt å spise grønnsaker i Norge, sier seksjonssjef Terje Røyneberg.

Denne uken ble det meldt at E.coli-smitten har rammet over 1500 mennesker, ifølge AP. E. coli (EHEC) har så langt ført til 18 dødsfall. De fleste er knyttet til Tyskland. Men også i Danmark, Sverige og flere andre europeiske land er det meldt om smittetilfeller.

Folkehelseinstituttet fikk mandag varsel om et tilfelle av EHEC-infeksjon med mulig tilknytning til utbruddet i Tyskland. Pasienten er en mann i 40-årene, og ble innlagt på Sørlandet sykehus Kristiansand. Tirsdag ble det avvist at vi har utbrudd i Norge.

Bakgrunn: - Ikke E. coli utbrudd i Norge

LES ALT OM E.COLI- UTBRUDDET HER:

E. coli-agurker ikke skyld i dødsfall

Hva er smittekilden nå?

Mistenkte agurker i barnehager og kantiner

Svensk dame død av E.coli

Mann innlagt med blodig diaré

E. coli-agurker i Norge

- Nordmenn som har besøkt Tyskland bør være oppmerksomme

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag