*Nettavisen* Nyheter.

Ecuador åpner for oljeboring i Amazonas

Quito (NTB-Reuters-DPA): Ecuadors nasjonalforsamling har godkjent at det iverksettes boring etter olje i det største feltet i regnskogen i Amazonas.

Vedtaket ble gjort torsdag etter at landets president Rafael Correa hadde fastslått at han ikke hadde lykkes i forsøket på å få rike land til å betale for å unngå oljeboringen.

Den sosialistiske lederen lanserte initiativet i 2007 for å beskytte Yasuni-området i jungelen. Området skal inneholde noe av verdens mest mangfoldige dyre- og planteliv. Men forsøket mislyktes. Han klarte bare å framskaffe en brøkdel av de 3,6 milliarder dollar som man hadde regnet seg fram til var nødvendig.

Den regjeringsdominerte nasjonalforsamlingen godkjente torsdag boringen i blokkene 43 og 31 i området. Også denne boringen skal skje på en måte som forårsaker minst mulig skader på regnskogen.

Correa har sagt at deler av milliardinntektene skal gå til å bekjempe fattigdom i det søramerikanske landet. Men grupper av innfødte og miljøaktivister har protestert mot planene. 680.000 har undertegnet et opprop som protesterer mot oljeboring i regnskogen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.