Gå til sidens hovedinnhold

Ecuador: Assange har grunn til å frykte utlevering

Quito (NTB-AFP-Reueters): Myndighetene i Ecuador mener grunnleggeren av WikiLeaks, Julian Assange, har all grunn til å frykte politisk forfølgelse. Torsdag ble han innvilget politisk asyl i det søramerikanske landet.

Da britisk høyesterett besluttet at Assange skulle utleveres til Sverige, hvor han er ettersøkt for seksuelle overgrep, søkte WikiLeaks-grunnleggeren tilflukt i den ecuadorianske ambassaden i London.

Assange ba også om politisk asyl i Ecuador i frykt for at svenske myndigheter vil sende ham videre til amerikanerne. I USA risikerer han nemlig å bli stilt for retten på grunn av WikiLeaks' publisering av tusenvis av hemmelighetsstemplede dokumenter.

På en pressekonferanse i Quito torsdag bekreftet Ecuadors utenriksminister Ricardo Patiño at Assange får politisk asyl og at han har grunn til å frykte hva som skjer hvis han utleveres til Sverige.

- Vi tror Assanges frykt er legitim, sa utenriksministeren.

WikiLeaks-grunnleggeren selv erklærte at Eucadors beslutning er en stor seier. Samtidig takket han de ansatte ved ambassaden for alt de har gjort for ham. (©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?