RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB: Dobling i nettbank-transaksjonene (Ny)

Sist oppdatert:
EDB Fellesdatas Ole Trasti melder om dobbling i antallet transaksjoner gjennom nettbanker det siste året. Selskapet fornyet og utvidet avtalen med Skandiabanken fredag
EDB har fått fornyelser og utvidelser av avtalene med både Sparebanken Pluss og SkandiaBanken de to siste dagene. Adm. direktør Ole Trasti ønsker ikke å si noe til iMarkedet om fornyelsesprosenten til selskapet, eller om nye fremtidige fornyelser.

Han sier imidlertid at bruken av nettbanker har eksplodert i Norge det siste året. Dette er også årsaken til at EDB har hatt driftsproblemer det siste året. Trasti sier til iMarkedet at antallet transaksjoner gjennom nettbankene har doblet seg i løpet av det siste året. I tillegg til det får kundene tilgang i mer data gjennom sine nettbanker.

Trasti sier også at EDBs kontrakter med bankkundene kompenserer økonomisk den økte bruken, men han vil ikke gå inn på økonomiske størrelser.

Utvidet SkandiaBanken-avtale
Fredag ble det meldt om en utvidelse av avtalen med SkandiaBanken. Avtalen gjelder kjøp av programvare og driftstjenester for SkandiaBankens bankvirksomhet. Avtalen går over fem år og har en kontraktsverdi på vel 80 millioner kroner.

Den nye femårsavtalen omfatter skifte av løsninger til EDB Fellesdatas standard produktplattform for bankdrift. De nye bankløsningene integreres med SkandiaBankens egenutviklede nettbank. Eksisterende avtale for bankløsninger og drift av disse videreføres i den nye avtalen. Driftstjenester leveres av EDB Teamco.

- Avtalen med SkandiaBanken øker EDBs utviklingskraft. Den store kundebasen vi nå har på standard bankløsninger gjør oss i stand til å være motor for videre utvikling av applikasjoner og tjenester. Samtidig bekrefter avtalen at våre standard løsninger dekker bankers behov uavhengig av deres ulike markedsstrategier og satsningsområder, sier Ole Trasti, adm. direktør for EDB Fellesdata.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere