RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB drar i land storkontrakt i Sverige

Sist oppdatert:
Etter å ha tapt to kontrakter, dro EDB og toppsjef Endre Rangnes inn en storkontrakt i Sverige onsdag. Partneren er svenske WM-data
Kontrakten, som ble meldt onsdag kveld, er med svenske Apoteket AB. Kontrakten har til hensikt å overføre driftsansvaret for selskapets IT infrastruktur til EDB i en avtale der EDB vil være underleverandør til WM-data.

EDBs andel av kontrakten vil være i størrelsesorden 400 til 500 millioner over en periode på fire år, og med opsjon på ett års forlengelse. Oppstart vil være 1. april 2004.

- Et gjennombrudd for EDB på driftsområdet i Sverige, skriver konsernsjef Endre Rangnes i en melding

EDB Business Partner vil i avtalen med Apoteket AB være underleverandør til WM-data som står for applikasjonsutvikling og forvaltning.

- I tråd med reglementet for offentlige anskaffelser i Sverige, har de øvrige tilbyderne ti dagers klagerett på avgjørelsen. Partene har opsjon på ett års forlengelse. Kontraktsundertegning er planlagt til 9. februar, heter det i meldingen.

I alt 39 aktører leverte tilbud til Apoteket AB. EDB vil, forutsatt endelig avtale, overta ansvar for serverdrift, applikasjonsdrift, hardware, databaseadministrasjon, helpdesk-funksjoner og eierskap til Apotekets infrastruktur. EDB overtar ca 20 medarbeidere relatert til helpdesk- og driftsfunksjoner og vil som del av avtalen investere rundt 50 millioner kroner i overtagelse av utstyr, heter det.

- Kontrakten, som er vunnet i konkurranse med alle de største aktørene i Sverige, vil øke vår omsetning i Sverige med nærmere 50 prosent. Samarbeidet med WM-data har fungert godt og er et eksempel på hvordan selskaper som ofte konkurrerer kan samarbeide når begge parter tjener på det, skriver Rangnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere