RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB innfridde i fjerde kvartal

Sist oppdatert:
Adm. direktør Endre Rangnes i EDB Business Partner leverte tall som var bedre enn ventet i fjerde kvartal. Utsiktene fremover er forsiktig positive
EDB Business Partner fikk et resultat før skatt på 62,7 millioner kroner, mot minus 402,5 millioner kroner samme kvartal ett år tidligere. Analytikerne ventet i snitt 46 millioner kroner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

Driftsinntektene falt fra 1.126 til 1.113 millioner kroner. Her var det ventet 1.103 millioner.

Driftsresultat før goodwillavskrivninger økte fra 15,1 til 105,6 millioner kroner, mot ventet 101 millioner kroner.

- I et svakt fallende marked, betyr dette at EDB har opprettholdt eller vunnet markedsandeler. Sammen med en bedring av driftsmarginen i alle forretningsområder, er vi fornøyd med utviklingen det siste kvartalet. Utgangspunktet er godt for 2004, sier konsernsjef Endre Rangnes.

- Vi gjorde flere endringer i 2003 for å redusere konsernets kostnadsbase. Den klare bedringen i selskapets lønnsomhet viser at tiltakene har virket. Arbeidet med å tilpasse organisasjonen bedre til markedet gikk etter planen også i et meget hektisk siste kvartal i 2003. Det er stor vilje til endring i organisasjonen, og vi merker et stadig bedret tempo internt, sier konsernsjef Endre Rangnes.

Alle forretningsområdene viser lønnsomhetsforbedring både i forhold til forrige kvartal og tilsvarende periode i 2002 som følge av gjennomførte tiltak i 2003, melder selskapet.

- Etterspørselen i de markedene EDB opererer, har vært preget av nedgang i starten av 2003, for så å flate ut i de to siste kvartalene. Det er generelt tiltagende signaler om vekst i etterspørselen, men EDB mener det fortsatt vil ta noe tid før dette gir markerte utslag i markedet, skriver konsernet om utsiktene fremover.

- Forretningsområdet IT Drift merker økt interesse for sine tjenester både i Norge og Sverige. Markedet preges av begrenset organisk vekst innenfor de bedrifter og virksomheter som har gjennomført outsourcing av sine IT-tjenester. Veksten vil først og fremst komme ved at stadig flere virksomheter setter ut hele eller deler av sin IT-virksomhet til eksterne aktører, skriver EDB.

- Markedet innen Bank & Finans er fortsatt preget av lav investeringsvilje, men gradvis bygger aktiviteten seg opp, og det forventes en begrenset økning i etterspørselen innenfor dette området fremover, heter det.

- Etterspørselen innen Telekom er preget av usikkerhet blant alle aktører i markedet, og det er fortsatt ingen markante signaler om vesentlig økt etterspørsel etter tjenester internasjonalt. For EDB innebærer aktiviteten i forhold til Telenor et høyt volum i prosessen med å effektivisere konsernets IT-kostnader. Det er forventet at et høyt aktivitetsnivå her vil holde seg gjennom 2004, heter det til sist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere