RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB jobber med Telecom-salget

Sist oppdatert:
EDBs finansdirektør Tore Valderhaug sier selskapet er i sluttfasen med planer for rest-Telecom, etter salg av hoveddelen av virksomhetsområdet. Han toner også ned EDBs kjerne-bankvirksomhet
Valderhaug holdt en presentasjon på Paretos teknologiseminar mandag. Her opplyste han at selskapet er i sluttfasen med forretningsplanene for rest-delen av Telecom-virksomheten.

EDB har tidligere annonsert salg av hoveddelen av Telecom-området. Dette var en del av avtalen mellom Telenor, Accenture og EDB.

- Vi jobber med forretningsplanen, men vil ikke si når den er ferdig, sa Valderhaug.

Etter salget er Telecom-delen nå Mediation og Network Inventory Management Systems. Det første, som er er håndtering av teleselskapenes prising seg i mellom, var tidligere hoveddelen av Telecom-virksomheten. Nå er denne delen redusert til kun 115 millioner kroner i første kvartal. Til sammenligning hadde Network Inventory Management Systems en omsetning på 122 millioner kroner.

Nå skal USA-virksomheten innen Mediation og Europa-virksomheten integreres. - Vi vil integrere vår europeiske og amerikanske del, som har levd for seg selv for lenge, sa Valderhaug.

Mens rest-Telecom skal selges ut, gjentok Valderhaug på presentasjonen mandag at EDB ser seg selv som en pådriver for konsolideringen i Norden.

Han påpekte igjen at EDB ikke ønsker å bli kjøpt opp, men selv vil kjøpe. Fremover er EDBs fokus på Norge, Sverige og Danmark. Dette er på linje med hva EDB har uttalt tidligere.

I finansmarkedet har det vært fokus på EDBs satsning på kjernebanksystemer. Bakgrunnen for dette er at den viktige kunden DnB NOR sannsynligvis ikke vil velge EDBs kjernebanksystemer, men gå for sine egenutviklede systemer.

På presentasjonen tonet Valderhaug ned betydningen av kjernebanksystemene for EDBs totale omsetning.

- Kjernebanksystemene er 20 prosent av den totale aktivitet hos EDB, sa Valderhaug. Han viste også til at kun 80 ansatte jobber med EDBs kjernebankløsning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere