RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB kjøper i Sverige

Sist oppdatert:
IT-konsernet EDB Business Partner, med Endre Rangnes i spissen, kjøper det svenske IT-selskapet Datarutin AB. Les mer om kjøpet her
I en børsmelding tirsdag melder EDB Business Partner at de har inngått en avtale om å kjøpe det svenske IT-selskapet Datarutin AB med det tilhørende datterselskapet Datarutin Dokumentor AB.

Datarutin har en forventet omsetning på 220 millioner svenske kroner i 2005 og skal etter planen integreres i EDBs svenske virksomhet fra 15. februar 2006.

Det svenske selskapet tar med bred produktportefølje inn i EDB Datarutin er en av de markedsledende aktørene i Sverige innen IT-drift, konsulenttjenester, dokumenthåndtering og løsninger for fagforbundenes sparekasser, ulike organisasjoner og eiendomsselskap. Selskapet har virksomhet i Stockholm, Arjeplog og Herrljunga, melder EBD i en børsmelding.

EDB betaler 123 millioner svenske kroner ved overtagelsen av Datarutin som forventes å finne sted 15. februar 2006. I tillegg vil inntil 57 millioner svenske kroner betales per februar
2007 forutsatt oppnåelse av avtalte omsetningsmål. Oppkjøpet skjer ved bruk av tilgjengelige trekkfasiliteter. Avtalen må godkjennes av det svenske Konkurrensverket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere