RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB leverte bedre enn ventet (Ny)

Sist oppdatert:
EDB og Endre Rangnes leverte resultater som var bedre enn ventet i andre kvartal. Selskapet er godt finansiert etter det siste årets snuoperasjon
Tirsdag morgen av IT-selskapet EDB ute med resultater for andre kvartal. Rangnes & Co. har det siste året gjennomført en vellykket omorganisering av EDB. Selskapets omsetning og driftsresultat var høyere enn analytikerne hadde ventet.

Driftsinntektene i kvartalet endte på 1.043 millioner kroner, noe som var en oppgang på 9,1 prosent fra proformatallene i fjor.

Her hadde analytikerne, ifølge TDN Finans, ventet i snitt 1.057 millioner kroner.

Driftsresultatet (EBITA) endte i kvartalet på 95 millioner kroner, noe som var opp 56 prosent fra i fjor.

Her hadde analytikerne i snitt ventet 85 millioner kroner.

EDBs drifts driftsmargin (EBITA-margin) på gode 9,1 prosent i andre kvartal 2004, opp fra 5,5 prosent i andre kvartal 2003. Dette er langt sterkere enn estimatene til analytikernes, som i snitt ventet en driftsmargin på 8,7 prosent i kvartalet.

Resultat før skatt endte på 344 millioner kroner i andre kvartal, mens analytikerne i snitt her ventet 337 millioner kroner. Bunnlinjen ble dratt opp av salget av hoveddelen av
forretningsområdet Telekom til Accenture, noe som ga en bokført gevinst på 300 millioner kroner.

EDBs ordrebok er nå på 12,5 milliarder kroner.

Kontantsituasjonen

EDB har 236,7 millioner kroner i kontanter ved slutten av andre kvartal. Dermed bedret likviditetsituasjonen seg med 25,7 millioner kroner i andre kvartal.

Det var negativ kontantstrøm fra investeringer som dro ned, etter at kontantstrømmen fra driften var på 85,5 millioner kroner i kvartalet.

I tillegg til dette får EDB 300 millioner kroner fra Accenture i andre halvår i forbindelse med salget.

Dermed blir det nok ingen spekulasjoner rundt emisjon for Endre Rangnes etter kvartalstallene.

Knyttet til markedsutviklingen skriver EDB følgende:

- Markedet viser variable signaler, men det er fortsatt ikke grunnlag for å endre prognosene om en forventet vekst i markedet på totalt ca. fire prosent, og en vekst innen området outsourcing på cirka seks prosent fra 2003 til 2004.

Bedring i områdene

Driftsinntektene i IT Drift utgjorde 804 millioner kroner i andre kvartal, en vekst på ca 10 prosent proforma.

Drriftsresultatet (EBITA) endte på 72 millioner kroner i denne delen, noe som gir en margin på 8,9 prosent.

Bank & Finans-delen hadde driftsinntekter i kvartalet på 215 millioner kroner, noe som er tilnærmet uendret fra samme periode i fjor.

Driftsresultatet er derimot mer en fordoblet fra 17 millioner kroner i andre kvartal 2003 til 35 millioner kroner i andre kvartal 2004.

Eneste skåret i gleden til EDB er at Telekom-området gjør det svakt i kvartalet.

- Forretningsområdet Telekom preges av at størstedelen av virksomheten er solgt til Accenture. Markedet for områdets produkter er generelt vanskelig, hvilket også påvirker enhetens
lønnsomhet, skriver EDB i en melding.

Justert for salget faller omsetningen i den gjenværende virksomheten med 16 prosent til fattige 49 millioner kroner i kvartalet. Driftsresultatet (EBITA) faller fra 18 millioner kroner i fjor til fattige 1 millioenr kroner i andre kvartal 2004.


iMarkedet kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere