RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB nådde analytikernes forventninger (Ny)

Sist oppdatert:
IT-selskapet EDB og nyansatt toppsjef Endre Rangnes nådde analytikernes forventninger i første kvartal 2003, men bunnlinjen er fortsatt rød etter skuffende Bank&Finans-resultat
EDB fikk en omsetning på 1,058 milliarder kroner i første kvartal, mens det var ventet en omsetning på 1,051 milliarder kroner ifølge estimattall fra TDN Finans. I samme periode i fjor var omsetningen på 1,125 milliarder kroner.

Resultat før skatt endte på minus 16 millioner kroner i første kvartal, mens det var ventet et resultat før skatt på 8 millioner kroner. I samme periode i fjor var resultat før skatt på minus 92 millioner kroner.

EDBs drift havnet omtrent på nivået med analytikernes forventninger. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITA) i første kvartal endte på 42 millioner kroner, mens det var ventet 44 millioner kroner.

Konklusjonen fra tallene er at EDB leverte bra på driften, men at bunnlinjen skuffet noe.

Elendig i Bank&Finans

Det er områdene Bank&Finans, Telekom og Konsulent som leverer dårlig i perioden, mens Driftsområdet var OK. I Bank&Finans-området vil det bli kuttet ytterligere i kostnadsbasen, og fra og med første mai vil kuttene være på 3,5 millioner kroner månedlig i dette området.

Bank&Finans-området tapte 14 millioner kroner på driften i første kvartal, og omsetningen falt fra 225 millioner kroner i første kvartal 2002 til 193 millioner kroner i første kvartal 2003.

I årets første kvartal var den operasjonelle kontantstrømmen på minus 198 millioner kroner mot minus 235 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Også dette var skuffende for investorene.

- Konsernets operasjonelle kontantstrøm er tradisjonelt svak i første kvartal på grunn av store forskuddsbetalinger til softwareleverandører i begynnelsen av året, heter det i en melding fra selskapet.

Svakere fremover

For EDB-investorene var det heller ikke positivt å høre at nye avtaler vil gi lavere inntjening fremover. Dette kom frem på onsdagens presentasjon fra EDB.

I sum var derfor onsdagens resultatpresentasjon fra EDB som ventet eller litt på minussiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere