RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB-tap endrer ikke analytikerne

Sist oppdatert:
Den sannsynlige tapet av kontrakten med Gjensidige NOR for EDB og John-Arne Haugerud ser ikke ut til å endre analytikernes syn på EDB-aksjen. Meglerhuset Pareto mener EDB-ledelsen har vært for arrogant, og Handelsbanken anbefaler kundene å kjøpe ved kraftig kursfall
Les også: Gjensidige NOR skifter ut EDB (Ny)

Bakgrunnen for analytikernes oppdatering til kundene er meldingen om at Gjensidige Nor har startet forhandlingene med EDB-konkurrenten Tietoenator om levering av kjernesystemer. Dette betyr bortfall av inntekter for EDB på 40 millioner kroner om to til tre år. Dette tilsvarer 5 prosent av omsetningen i Bank & Finans-divisjonen og 1 prosent av hele konsernets årlige omsetning.

- Dette er bare en mindre hendelse hvis man ser på inntjeningen, men signaleffekten er negativ. Aksjekursen vil bli sendt ned noe i dag, men hvis aksjekursen blir sendt ned kraftig tror vi det er smart å kjøpe aksjen på grunn av de begrensede effektene på estimatene, skriver Handelsbanken i oppdateringen til kundene.

Meglerhuset har en akkumulér-anbefaling på EDB-aksjen.

Pareto-analytikeren Nils Kasper Lodden mener også at bortfallet av kontrakten har mindre innvirkning på EDBs resultater. Han påpeker imidlertid at dette betyr tap av prestisje for EDB.

Han skriver i en oppdatering at EDB har god tid til å justere sitt kostnadsnivå før kontrakten forsvinner. Lodden mener at EDBs Bank & Finans-divisjon trolig har vært for arrogante mot kundene, og bør bli mer kundevennlige fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere