RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EDB tettere på DnB Nor - Tietoenator fortsatt inne(Ny)

Sist oppdatert:
Endre Rangnes & Co. ser ut til å ha vunnet krigen med Tietoenator om hvem som jobber tettest med DnB Nor. Finsk-svenske Tietoenator og DnB-ledelsen avviser imidlertid brudd i kontrakten rundt kjernesystemer
(Nytt: Utvidet med kommentarer)

Les hva iMarkedet har skrevet om DnB Nors IT-systemer tidligere:

DnB har trolig bestemt seg for kjernesystem

DnB NOR og EDB Business Partner har inngått en rammeavtale for deltagelse og bidrag til bankens prosjekt for samordning av IT-systemer. Avtalen regulerer samarbeidsforhold og leveranser knyttet til DnB NORs integrasjonsprosjekt som skal være realisert innen første januar 2007.

Denne avtalen, i tillegg til rammeavtalen som ble inngått 22. mars i år, er et ledd i det langsiktige samarbeidsforholdet mellom DnB NOR og EDB som skal tilrettelegge for reduserte IT-kostnader i banken, heter det i meldingen fra selskapet.

Kampen om kjernesystemet

Mye av diskusjonen rundt IT-selskapenes tilknytning til DnB Nors IT-systemer har dreid seg om valg av kjernesystemer. Bakgrunnen er at Nor-delen av banken rett før fusjonen valgte nytt kjernesystem fra Tietoenator, mens DnB-delen har sitt eget kjernesystem.

DnB Nors konserndirektør innen IT, Bente A. Landsnes, sier til iMarkedet at det på kort sikt er fokus på å integrere så mange systemer som mulig. På lengre sikt vil valg av en enhetlig kjernesystem i banken være på agendaen. I klartektst betyr det at Tietoenator beholder kjernesystem-kontrakten på kort sikt, men at det er knyttet usikkerhet til den langsiktige kontrakten.

Valget av EDB til hjelp i integrasjonen er en naturlig konsekvens av valget av EDB som driftsleverandør, sier hun til iMarkedet.

Sjef for bankseksjonen i Tietoenator, Ståle Grønningsæter, avviser overfor iMarkedet at det er knyttet usikkerhet til kontrakten om kjernesystemer med DnB Nor-konsernet.

- Vi sitter å jobber langsiktig med dette nå, sier han til iMarkedet.

Blir en sentral leverandør

DnB Nors IT-ledelse legger opp til at EDB blir en sentral IT-leverandør til banken.

- EDB vil være en viktig samarbeidspartner og sentral leverandør av løsninger og integrasjonstjenester i bankens prosjekt for samordning av systemer - ITIP-prosjektet. Det er naturlig for oss å velge EDB til å bistå i dette omfattende prosjektet ut fra den kompetansen de har som systemintegrator for denne type løsninger, skriver Bente A. Landsnes, konsern-direktør for IT og betalingsformidling i DnB NOR.

EDB har etablert et eget prosjekt for å støtte DnB NORs ITIP-prosjekt. Det er igangsatt aktiviteter for etablering av nødvendige testmiljøer og for kortsiktig tilpasning av de ulike applikasjoner i DnB NOR som sikrer effektiv transaksjonsutveksling og samspill på tvers av nåværende systemmiljøer. Applikasjoner som EDB Bank & Finans i dag leverer DnB NOR innenfor betalingsformidling, nettbank, sikkerhet, kundeinformasjon og arkiv, skal tilpasses bankens systemplattform.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere