RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eduard vs. Linda

Sist oppdatert:
Kan den ferske stylisten Eduard Wilting slå den etablerte stylisten Linda Sande? Du avgjør.

(SIDE2): I fire uker fremover skal den knallharde konkurransen om å bli Norges heteste stylist avgjøres eksklusivt her på Side2. I dag presenterer vi stylistene Eduard Wilting og Linda Sandes tolking av «motebildet 2007» - i Baron von Bulldogs «FASHIONISTA».

Se også Margethe og Connies bilder her.

Stygge klær
- Jeg hadde en veldig klar ide bak bildet mitt. Det handler om gjenbruk av klær som ingen andre vil ha. Rett og slett stygge klær, forteller stylisten Linda Sande (40) til Side2.

Linda er frilanser, men jobber også under pudder.org. Kjolen er laget av stylisten selv, i samarbeid med designer Josefine Johansson.

- Det er et politisk budskap i bildet. Alt er plukket fra Fretex. Jeg mener vi bør ta oss selv i nakken, og bruke gamle klær på nytt. Vi må tenke gjenbruk, sier hun.

Tålmodig på loppemarked
Linda bruker selv mye vintage.

- Jeg kjøper for det meste bare brukte klær. I tillegg kaster jeg aldri noe. Det er mye man kan gjøre med gamle klær, for eksempel kan hull lappes igjen og knapper byttes ut.

Hvor finner du skattene da?

- Skattene kan dukke opp hvor som helst. Men de største skattene finner du nok i de minst aktuelle vintage-butikkene. Og loppemarked. Der finner du kanskje det kuleste, mener hun.

Så legger Linda til.

- Men du må være tålmodig. Skattene kommer ikke til deg med en gang.

Jobbet for Fretex
Linda har lang fartstid som stylist i Norge.

- Mine flotteste jobber har vært for Fretex. Såpe-boken, såpe-visningen og slum-visningen for Fretex var fantastiske. I tillegg elsket jeg samarbeidet og jobben med Rebecca Karijords musikkvideo, forteller hun.

Passion
Eduard Wilting (36) er fargespesialist på hår, men har etter hvert fått stor interesse for stylist-yrket.

- Dette er mer som en passion. Det er kjempegøy å ta stylistoppdrag, forteller han til Side2.

- Bildet mitt er enkelt. Jeg er opptatt av at det er energi og en viss glam-faktor i bildet. I tillegg skal bildet vekke følelser, forklarer han.

Modellens stil er casual, men glam.

- Litt rockstar. Og selvfølgelig en svart-hvitt følelse.

Nei til kjendiser som trekkplaster
Eduard forteller til Side2 at han sjelden lar seg inspirere av kjendiser.

- Jeg liker ikke en catwalk med kjendiser. Det er stilen og plaggene som skal frem, ikke stjernene. Jeg vil heller legge fokus på det faglige enn på kjendiser, forklarer stylisten.

Eduard legger til at han synes det er synd å bruke kjendiser som trekkplaster.

- Jeg vil heller se profesjonelle mannekenger. Når norske kjendiser går på catwalken på for eksempel Oslo Fashion Week, så er det alltid det media fokuserer på, fremfor å fokusere på designet og materialer, fortviler han.

Den ferske stylisten er ikke itvil om hvem som er best i landet. Ironisk nok er det nettopp Linda Sande som er hans favoritt.

- Hun har jeg respekt for. Hun er en stylist som jobber knallhardt. Jeg liker også Kjell Nordström. Han er en veldig dyktig hårstylist.

Les mer om FASHIONISTA her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere