RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Petter Tenstad (procycling.no)

Edvald-hjelper på podiet

Sist oppdatert:
Lars Stensløkken avgjorde spurtkonkurransen med et «håpløst bruddforsøk».

HØNEFOSS (procycling.no): Lars Stensløkken (Lillehammer CK) var i en rekke brudd under søndagens Ringerike Grand Prix.

Det skulle vise seg å bli et smart trekk. Etter målgang tok Stensløkken turen opp på podiet og mottok premien som vinner av den innlagte spurtkonkurransen.

- Det første bruddforsøket mitt var egentlig helt håpløst. Men jeg kom over den første spurten uten å bruke for mye krefter. Rett etterpå kom en knallsterk gruppe opp til meg.

- Det var helt optimalt. Jeg sparte nesten krefter på å sitte i det bruddet, det gikk jo så jevnt, forteller Lars Stensløkken til procycling.no.

Ved første runding i Hønefoss etter cirka 55 kilometer ble bruddet innhentet. Da hadde han kjørt rulle med blant andre Frederik Wilmann (Christian Watches-Onfone) og Christer Rake (Joker Merida) i noen mil.

Fikk besøk av Bugge
Etter noen mil i hovedfeltet var batteriene ladet. Lars Stensløkken og Mikael Schou (Ringeriks-Kraft Look) tok opp jakten på Kjetil Andreas Ertsås (TVK), som hadde gått av gårde halvveis på den andre runden.

Duoen tok igjen Ertsås, og fikk litt senere besøk av Øystein Stake Laengen (Plussbank-BMC) og Sander Ensink (Valdresekspressen). På den andre av totalt tre spurter underveis i Ringerike Grand Prix fikk Stensløkken med seg ett poeng.

Bak jaget Joker Merida. De ville redusere forspranget til femmannsgruppen før de ti siste korte rundene i Hønefoss, hvor rytterne skulle opp Vinteroveien og Riperbakken fem ganger.

Med syv runder igjen til mål fikk Vegard Robinson Bugge (Joker Merida) kontakt med Stensløkken og hans bruddkamerater.

- Bugge kjørte utrolig sterkt. Men jeg er forholdsvis eksplosiv og da klarer jeg å henge med i slike bakker.

Stensløkken hang lengst med på Bugges hardkjør av bruddkameratene. Det ga han to poeng på den siste spurten og seks poeng totalt. Michael Schou var nærmest med fire poeng i spurtkonkurransen.

Visste ikke at han ledet
For å vinne spurtkonkurransen måtte Lillehammer-rytteren fullføre rittet. Det ble fem smertefulle passeringer av Riperbakken.

- Jeg var ikke helt klar over at jeg ledet den konkurransen, men jeg fikk noen beskjeder om det etter hvert. Jeg hadde uansett en plan om å fullføre, men det var ingen enkel oppgave. Jeg var utrolig sliten de siste rundene, forteller Stensløkken.

Stensløkken slet seg opp Riperbakken fem ganger og kom til mål over syv minutter bak Michael Rasmussen (Christina Watches-Onfone), som vant rittet foran ungguttene Kristoffer Skjerping (Joker Merida) og Sondre Holst Enger (Plussbank BMC).

Les også: Rasmussen vant Ringerike GP

Dermed ble det en tur opp på podiet for 26-åringen. Han gledet seg også over Martin Olsens sjetteplass.

- Det er utrolig imponerende at vi gjør det så sterkt under dette rittet, erkjenner han.

NTG-treneren, som tidligere var skiskytter, sikter nå mot NM i Bergen. Der vil han hjelpe klubbkamerat Edvald Boasson Hagen til NM-gull.

- Det skal bli gøy å hjelpe Edvald under NM. Han har en veldig god mulighet til å vinne landeveisrittet, avslutter Lillehammer-rytteren.

PS! Det var også en klatrekonkurranse søndag. Den ble vunnet av Kjetil Andreas Ertsås fra TVK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere