RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Edward Snowden får tre års oppholdstillatelse i Russland

VARSLER: Edward Snowden har fått forlenget oppholdstillatelsen i Russland.
VARSLER: Edward Snowden har fått forlenget oppholdstillatelsen i Russland. Foto: Channel 4 (Afp / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Amerikanske varsleren Edward Snowden har fått forlenget oppholdstillatelsen i Russland med tre år, ifølge en russisk advokat.

Den 31 år gamle amerikaneren har vært på russisk jord i ett år og torsdag gikk perioden for hans midlertidige oppholdstillatelse ut.

– Beslutningen om søknaden har blitt truffet og Edward Snowden har med virkning fra 1. august 2014 fått tre års oppholdstillatelse, sa advokaten Anatolij Kutsjerena på en pressekonferanse torsdag.

Dermed kan Snowden nå bevege seg fritt og reise utenlands, opplyste advokaten videre.

Siktet for spionasje

Snowden, som har jobbet for flere amerikanske etterretningsorganisasjoner, har avslørt hvordan USA driver massiv overvåking av telefon- og datatrafikk både i USA og utlandet. Amerikanske myndigheter har siktet ham for spionasje.

august i fjor fikk Snowden ett års midlertidig asyl i Russland etter å ha sittet flere uker på en flyplass i Moskva uten mulighet til å reise videre.

I juli meldte nyhetsbyrået Interfax at Snowden trolig kom til å få forlenget oppholdet sitt, fordi livet hans anses for å være i fare.

– Jeg ser ikke noe problem ved å forlenge det midlertidige asylet. Omstendighetene har ikke endret seg. Som før er Snowdens liv i fare, så migrasjonsmyndighetene har grunn til å forlenge hans status, sa Vladimir Volokh, som leder kontoret som gir råd til myndighetene om innvandring.

Importforbud

Nyheten om Snowdens oppholdstillatelse kom samme dag som Russland innførte importforbud for en rekke mat- og landbruksvarer fra Norge, USA, EU, Australia og Canada.

Forbudet er en av motsanksjonene mot land som har innført sanksjoner mot Russland på grunn av situasjonen i Ukraina.

Forbudet trer i kraft umiddelbart og vil vare i ett år, ifølge Russlands statsminister Dmitrij Medvedev. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere