Det kommer frem i en mail som er sendt ut til alle foreldre av studenter i utlandet. EF tilbyr språkreiser, språkkurs, utveksling og studier i utlandet. De er verdens største private utdanningsselskap, og har mer enn 50 års erfaring, oppgir de selv på sine hjemmesider.

I brevet som er sendt ut skriver de at korona-situasjonen har gjort sterkt inntrykk og at fokuset nå er på sikkerhet og helsen til studentene og deres familier.

LES OGSÅ: Ny blodprøve kan avdekke om du har vært korona-smittet uten selv å vite det

LES OGSÅ: Tar du grep nå, kan du få tilbake flere tusen (+)

Flere statsledere verden over har bedt om at deres innbyggere skal vende hjem. Reiserestriksjoner over grenser har gjort at det har blitt vanskelig å bevege seg rundt om i verden, nå tar også EF konsekvensene av dette.

Selskapet informerer at de vil starte organisering av hjemreise for alle deres mindreårige utvekslingsstudenter på EF High School Exchange Year. De første reisene vil starte lørdag 21. mars, skriver de i brevet. Studentene vil få den best mulige ruten som er mulig å oppdrive hjem til sine land.

- Vi har allerede hentet hjem studenter, og har et par hundre studenter igjen i USA som vi nå arrangerer hjemreise for, skriver country manager i EF Norge, Kathrine Raknerud, i en e-post til Nettavisen.

EF ble stiftet i Sverige i 1965 og tilbyr reiser til 114 ulike land. De opplyser på sine hjemmesider at de har 52 000 ansatte verden over.

Nettavisen har vært i kontakt med flere foreldre som har barn på reiser med EF. De kan rapportere om god kommunikasjon fra selskapet og at de holdes fortløpende oppdatert om hjemreise for sine barn.