*Nettavisen* Nyheter.

Egeland: - Partene må vise at de har kontroll i Sør-Sudan

Oslo (NTB): Våpenhvileavtalen trådte i kraft fredag, men kampene i Sør-Sudan har fortsatt i helgen. Jan Egeland i Flyktninghjelpen sier det blir stadig vanskeligere å skape stabilitet i landet.

- Partene i Sør-Sudan må gi klar beskjed til sine soldater på bakken om at de vil bli stilt til ansvar for ethvert brudd på våpenhvilen, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

Våpenhvilen i Sør-Sudan trådte i kraft fredag, men etter mindre enn ett døgn meldte den sørsudanske regjeringen om brudd på våpenhvilen.

- At partene har kommet til enighet om en våpenhvile skaper et glimt av håp i en ellers helsvart situasjon for den hardt prøvde sørsudanske befolkningen. Partene må nå vise at de har kontroll i egne rekker og klarer å stanse kampene og angrepene på sivilbefolkningen. Det er nå den virkelige testen kommer, sier Egeland.

Kampene mellom regjeringsstyrkene og opprørere som støtter landets tidligere visepresident, brøt ut i midten av desember. Flere tusen mennesker er drept og nesten en halv million drevet på flukt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.