RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egeland ber om 3 milliarder til Syria-flyktninger


Jan Egeland mener noe av økningen kan skje ved at en større andel av bistandsbudsjettet på 33 milliarder kroner vris til humanitære formål, samt friske midler fra Finansdepartementet.
Jan Egeland mener noe av økningen kan skje ved at en større andel av bistandsbudsjettet på 33 milliarder kroner vris til humanitære formål, samt friske midler fra Finansdepartementet.
Generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland ber regjeringen øke bevilgningene for å hjelpe Syria-flyktningene i nærområdene til 3 milliarder kroner.

Egeland er glad for at hele det politiske spekteret i Norge understreker behovet for økt hjelp i nærområdene, skriver Vårt Land.

Flyktninghjelpen mener dette bør innebære at norske bevilgninger til Syria-flyktningene i nærområdene økes til minst 3 milliarder kroner neste år.

– Som et rikt land som anser seg som en humanitær stormakt, har vi både råd til og en moralsk forpliktelse til en slik økning, sier Egeland til avisen.

Han mener noe av økningen kan skje ved at en større andel av bistandsbudsjettet på 33 milliarder kroner vris til humanitære formål, samt friske midler fra Finansdepartementet.

Partiene på Stortinget, unntatt SV og Frp, ble i juni enige om å ta imot 8.000 kvoteflyktninger fra Syria de neste tre årene. Bevilgningene til hjelp i nærområdene økes med 250 millioner kroner i år, til totalt 1,25 milliarder. Neste år skal Norge gi 1,5 milliarder kroner i hjelp til nærområdene, ifølge avtalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere