RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egeland tar forfatterfri

Sist oppdatert:
Tom Egeland har tjent så godt på sitt store, internasjonale gjennombrudd at han til neste år tar fri fra TV 2-jobben for å skrive på heltid.

Til neste år vil nyhetssjef Tom Egeland tjene mer på bøkene sine enn han gjør i TV 2 - og dermed tar journalisten og forfatteren permisjon fra kanalen for å kunne konsentrere seg om forfatterrollen i ett år.

- For meg personlig, etter 25 år både som journalist og forfatter, er det deilig å kunne fokusere på skrivingen, sier Egeland til TV 2 Nettavisen.

Internasjonalt gjennombrudd
Årsaken til at han kan det er at Egeland i år har opplevd sitt store internasjonale gjennombrudd.I Italia storselger han allerede av «Sirkelens ende». Foreløpig er boken solgt til 12 land, og nå følger «Ulvenatten» etter.

I løpet av det nærmeste året vil thrilleren fra TV-miljøet komme ut i sju oversettelser, inkludert Danmark, Sverige og Finland.

- Det er fantastisk moro å oppleve den internasjonal forlagsbransjen, og ikke minst interessant å møte journalister fra andre land, sier Egeland. Som likevel har fått ny forståelse for artister og andre som i årevis etter en suksess i hjemlandet, sitter og snakker om «gammelt nytt» ute.

Følger opp «Sirkelens ende»
Egelands fokus til neste år vil være den kommende filmen og TV-serien over «Ulvenatten» .

- Vi utvikler manuskriptet i disse dager. Det er svært annerledes enn å skrive bok, og ganske nådeløst. For eksempel kutter vi antall personer som er med. Det er ikke bare lett å kutte ned 500 sider bok til 100 sider manus, humrer han.

Den store skriveprosessen i friåret blir imidlertid «oppfølgeren» til «Sirkelens ende». Arkeolog Bjørn Beitø blir på ny viklet inn i teologisk-historisk mysterier.

- Dette er ingen direkte fortsettelse av «Sirkelens ende», men det er et mysterium i samme sjanger som første boken, sier Egeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere