RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egen AUF-leir i Nord-Norge

Sist oppdatert:
Tromsø (NTB): Alle AUF-ere i Nord-Norge får sin egen sommerleir i Storfjord i Troms. Sikkerheten står i sentrum på den første leiren etter Utøya-tragedien.

Arrangørene skal samarbeide tett med politiet, vaktselskaper og Norsk Folkehjelp når AUF-leiren arrangeres i august i år.

- Vi gjør dette først og fremst for å få ungdommene til å føle seg trygge. Også foreldrene skal føle seg trygge på å sende sine ungdommer på denne leiren, sier fylkessekretær Eskild Johansen i Troms Arbeiderparti til NRK.

Det er Troms Arbeiderparti og Troms AUF som sammen med fagbevegelsen i fylket skal arrangere sommerleiren på Oteren i Storfjord. Leiren er først og fremst for AUF i Nord-Norge, men Johansen sier det vurderes å åpne opp for at AUF-ere fra hele landet kan melde seg på.

For et par uker siden ble det bestemt at det ikke blir noen AUF-leir på Utøya i år, både av praktiske og følelsesmessige årsaker.

- Leiren i Nord-Norge er ikke ment som en erstatning for Utøya, understreker Johansen.

Leder i Troms AUF, Mari Siljebråten, var på Utøya 22. juli i fjor, der hun selv ble skadd. Nå er hun er glad for at det blir leir.

- For oss er det veldig viktig for å komme tilbake, og for å få en positiv opplevelse ved å være tilbake på leir, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere