RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eget nasjonalt museum for svarte amerikanere

Washington (NTB-AFP): Amerikanere av afrikansk opprinnelse får nå sitt eget museum i USA. Museet for afrikansk-amerikansk historie blir en ny attraksjon i hovedstaden Washington D. C.

Første spadetak i arbeidet med å reise museet skulle tas onsdag, i nærvær av Barack Obama - USAs første president med afrikanske røtter.

Museet, som vil koste en halv milliard dollar eller vel 2,8 milliarder kroner, er tegnet av den arkitekten David Adjaye, som er født i Tanzania.

Det nye museets direktør Lonnie Bunch har lenge samlet inn gjenstander som skal stilles ut i bygningen som reises på den siste ledige tomten i parkområdet National Mall. Han har også innledet et nært samarbeid med anslagsvis 350 andre afrikansk-amerikanske museer i USA.

Bunch har lagt vekt på at det nye museet, som blir en del av nasjonalinstitusjonen Smithsonian Institution, ikke skal overskygge disse mindre samlingene.

- Dette er en annerledes samling, som skal fortelle en historie til hele verden, sier museumseksperten Samuel Black. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere