Gå til sidens hovedinnhold

«Egget» på tur

Natt til onsdag forrige uke forsøkte flere personer å stjele med seg granittskulpturen «Egget» fra Rathkes plass på Løkka. Både Påskeharen og russen er utenfor mistanke.

LØKKA: Man skulle nesten tro det dreide seg om en historie fra Andeby. Etter å ha brukt flere timer på tyveriforsøket endte det hele med pågripelse av to personer, mens «Egget» er tilbake på sin faste plass i vannspeliet på Rathkes plass.

Mye oppstyr

En nabo forteller om en hektisk natt.

Rundt klokka 02.30 kom en gjeng gutter i to biler som sammen trillet egget ut av vannspeilet. Da egget rullet over kanten, smalt det og huset ristet av tyngden. Gjengen dro bort. Kanskje en halv time senere kom en kassebil med løftelem. Et par stykker trillet da egget opp på lemmen og inn i bilen. Den kjørte bort med stor fart, forteller naboen, som ikke ønsker å stå fram med navn av frykt for å bli identifisert av egg-bandittene.

Tydeligvis hadde en nabo ringt politiet, for en stund senere kom politiet sammen med kassebilen og dens sjåfør tilbake.

Sjåføren brukte en del tid på å få buksert bilen i riktig posisjon slik at egget kunne slippes tilbake i vannspeilet. Deretter ble sjåføren pågrepet, forteller naboen videre. Hun fotograferte også hendelsen, som viser både polititjenestemenn og sjåfør i hardt arbeid med å rulle den blytunge skulpturen tilbake på plass. Politiet skal også ha tatt bilder av seg selv ved siden av egget etter redningsaksjonen, forteller naboen.

En spøk?

Politioverbetjent Trond Skaarud ved Grønland politistasjon bekrefter hendelsen.

Det er riktig at vi pågrep to personer for tyveri av et slikt kunstverk natt til onsdag. De hevdet at det dreide seg om en slags spøk, men det er jo aldri godt å vite. Det kom heldigvis tilbake til sin rettmessige plass, forteller han til Østkantavisa.

Politiet opplyser at skulpturen var svært tung, og at tyvene hadde med seg utstyr tilpasset det mildt sagt spesielle tyveriet.

De hadde laget en slags festeanordning av armeringsjern inne i kassebilen, så helt på sparket kan det vel ikke ha vært, dette tyveriet, sier Skaarud.
Da Østkantavisa stakk bortom åstedet på Rathkes plass mandag formiddag lå egget plassert der det for tiden hevdes å høre hjemme.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem