*Nettavisen* Nyheter.

Egmont betaler 2,1 milliarder for resten av TV 2

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Egmont kjøper A-pressens andel i TV 2 for 2,1 milliarder norske kroner. Dermed blir det danske selskapet eneeier i kanalen.

09.01.12 08:50

- Som medstifter og medeiere i TV 2 har Egmont vært opptatt av virksomhetens langsiktige utvikling. Når A-pressen ønsket å selge sine aksjer, var det derfor naturlig for oss å kjøpe, sier konsernsjef Steffen Kragh i Egmont i en pressemelding som ble sendt ut mandag morgen.

- Vi ønsker at TV 2 viderefører sin satsing på nyheter, sport og underholdning. Egmont er garantist for at TV 2 fortsatt skal være et uavhengig mediehus, med norsk profil, og at virksomheten skal fortsette med å bygge gode og nære relasjoner til det norske folk, fortsetter Kragh.

- Mange har fremstilt dette som en hastesak, men det er derimot resultat av en grundig og langvarig strategisk vurdering, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen til NTB.

- Vi gjorde et strategisk valg om å satse på å utvikle lokale medier i Norge da vi nylig kjøpte Edda Media. Og i den virkelige verden er det sånn at det ikke er ubegrenset med milliarder. Derfor var det riktig å selge TV 2. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag