*Nettavisen* Nyheter.

Egoistene på veiene

Egosistene på veiene våre bør straffes på en eller annen måte fordi de er for dyre for oss alle.

Hver dag på vei inn til sentrum, enten du kommer fra sør, vest eller nord ser du det samme synet. En person i hver bil, sammen med matpakken sin. Hver for seg fyller de opp veinettet slik at det blir køer samtidig som det blir skapt et falskt bilde av at veinettet rundt Bergen er sprengt, noe bybanetilhengerne har brukt for alt det er verdt.

I dag er muligheten til stede for kompiskjøring, eller diamantfelt som det heter noen steder. Det betyr at ett av feltene på motorveiene inn til byen blir forbeholdt busser, drosjer, el-biler og biler generelt med flere enn ett menneske i bilen. Det er til og med laget et eget veiskilt og det er bare å kline det opp så fort som mulig.

Med tanke på at de to store broene, Nordhordlandsbroen og Askøybroen blir nedbetalt om henholdsvis tre og fjorten måneder er det med gru vi kan tenke på hva som skjer når gjerrige striler endelig ser sjansen til å kjøre til byen. Uten en eller annen restriksjon vil veinettet etter alt å dømme fylles.

Nå ønsker kommunepolitikerne seg kompisfelt, samferdselsdepartementet legger til rette for det og så opplever vi at politiet av alle setter seg på bakbeina. Det vil skape farlige situasjoner.

Bare hvis vi gjør det stykkevis og delt og overlater skiltingen til vegvesenet. De klarer ikke en gang å skilte såpass at folk slutter å kjøre feil vei i Fløyfjellstunnelen.

Kompisfeltet bør gå helt inn til busstasjonen, være forkjørt hele veien, så kan den ene personen med matpakken sin sitte i kø, mens vi andre suser av gårde i en by som trafikalt fungerer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag