RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egor Filipenko om fylletiltalen: - Jeg skammer meg


TILTALT: I begynnelsen av oktober må TV 2-kjendisen og dansestjernen Egor Filipenko møte i retten, tiltalt for promillekjøring. Foto: Sara Johannessen (NTB scanpix)
TILTALT: I begynnelsen av oktober må TV 2-kjendisen og dansestjernen Egor Filipenko møte i retten, tiltalt for promillekjøring. Foto: Sara Johannessen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tiltalt for å ha kjørt bil med 2,38 i promille.

Samme dag som «Skal vi danse» har sesongpremiere på TV 2 snakker dommer Egor Filipenko (28) ut om promilletiltalen.

- Først og fremst vil jeg si at det var helt uakseptabelt av meg å bli så beruset den kvelden, og det skammer jeg meg veldig over. Som småbarnsfar tar jeg sterk avstand fra kjøring i beruset tilstand, et standpunkt jeg alltid har hatt. Jeg er tiltalt for noe jeg mener jeg ikke har gjort, og det er derfor jeg lar det norske rettssystemet avgjøre dette. Skulle jeg bli dømt, vil jeg fortsatt mene at kjøring i beruset tilstand er helt uakseptabelt og noe jeg tar sterk avstand fra, skriver han i en via TV 2s kommunikasjonsavdeling lørdag, skriver TV 2.

Han ønsker ifølge kanalen ikke å kommentere saken ytterligere.

Les også: TV 2-profil tiltalt for fyllekjøring

Må i retten i oktober

TV 2-profilen ble kjent for det norske folk som profesjonell danser i programmet. I 2012 og 2014 vant han «Skal vi danse» sammen med sine partnere. Denne sesongen skal han være dommer i programmet.

Det var Nettavisen som onsdag denne uken skrev om at Filipenko skal møte i Nedre Romerike tingrett i oktober, tiltalt for å ha kjørt bil med 2, 38 i promille.

Ifølge tiltalen skal Filipenko ha fyllekjørt natt til søndag 25. januar i år. Det går frem av tiltalen at promillekjøringen skal ha skjedd klokken 00.10 i et boligområde på Strømmen i Akershus.

Vitne skal ha meldt ifra

Ifølge politiloggen, som Nettavisen har fått referert, skal det ha gått kort tid fra Filipenko satt seg i bilen til den havnet utfor veien.

Det går også frem av politiloggen at en bilberger kom til stedet. Det kommer ikke frem av loggen om det ble person- eller materielle skader.

Politiadvokat i Romerike politidistrikt, Tone Riksen, forteller til Nettavisen at det var et bekymret vitne som kontaktet politiet.

– Vedkommende synes det var meget betenkelig at tiltalte satte seg i en bil, sier hun.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere