Egypt: 25 militante drept i luftangrep på Sinai-halvøya

Bomber fra egyptiske krigsfly har drept 25 islamistiske militante på Sinai-halvøya, ifølge sikkerhetskilder.

04.07.15 23:25

Konflikten på Sinai-halvøya blusset kraftig opp igjen onsdag da den IS-tilknyttede, militante gruppen Sinai-provinsen angrep over 15 forskjellige kontrollpunkter. Over 100 militante og 17 egyptiske soldater ble drept i kamper som varte i flere timer, ifølge hæren i landet.

Sikkerhetskilder sier luftangrepene lørdag ødela opprørernes lagre av våpen og eksplosiver nær byen Sheik Zuweid.

Sisi på besøk

Lørdag kom Egypts president Abdel Fattah al-Sisi på uanmeldt besøk til egne styrker på Sinai-halvøya.

Sisi, som var ikledd militære klær for første gang siden han ble president for litt over et år siden, fortalte soldatene at minst 200 militante er blitt drept i kamper de siste dagene.

– Jeg har kommet for gjøre honnør på heltene i de væpnede styrkene og for å uttrykke min anerkjennelse, uttalte presidenten ifølge en talsperson i det egyptiske militæret.

Brende fordømmer

Utenriksminister Børge Brende (H) fordømmer angrepene de siste dagene.

– Et betydelig antall egyptiske soldater er blitt drept, og mange skadde. Våre tanker og vår medfølelse går til de som har mistet sine nærmeste, sier Brende i en kommentar.

Omfanget av angrepene i Nord-Sinai er det alvorligste som har rammet Egypt på flere tiår, sier utenriksministeren.

– Framveksten av et stadig mer organisert og profesjonelt nettverk av ekstremistiske grupper utgjør en alvorlig sikkerhetstrussel i regionen og mot Egypt. Jeg følger derfor utviklingen i Sinai med stor uro, sier han.

Hundrevis av soldater og politimenn er blitt drept av væpnede opprørere siden hæren styrtet den folkevalgte islamistiske presidenten Mohamed Mursi i 2013.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.