Gå til sidens hovedinnhold

Egypt bekrefter «Syria-kvartett»

Kairo (NTB-AFP): Egyptiske myndigheter bekrefter at de er vert for et møte i en ny fireparts kontaktgruppe for Syria. Gruppen består av Egypt, Tyrkia, Saudi-Arabia og Iran.

- Utsendinger fra Egypt, Tyrkia, Saudi-Arabia og Iran møtes i dag for å diskutere hva som kan gjøres med den stadig forverrede situasjonen i Syria, og å få slutt på lidelsene til det syriske folk og på blodbadet gjennom en politisk løsning, opplyser Egypts utenriksdepartement.

Egypt ville først ikke bekrefte at et slikt møte skulle finne sted, men nyheten ble avslørt av Iran, som mandag morgen kunngjorde at de sendte sin viseutenriksminister til møtet.

Kontaktgruppen møtes etter forslag fra den egyptiske presidenten Mohamed Mursi, som lanserte ideen under toppmøtet i Den alliansefrie bevegelsen (NAM) i august.

FN og Den arabiske ligas nye spesialutsending til Syria, Lakhdar Brahimi, var også i Kairo mandag, der han forberedte et besøk til Damaskus en av de nærmeste dagene. Det er imidlertid ikke kjent om han skal delta på «Syria-kvartettens» møte. (©NTB)

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus