*Nettavisen* Nyheter.

Egypt ber USA stanse Israel

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Egypts utenriksminister krever at USA griper inn overfor Israel og stanser «aggresjonen» mot Gazastripen.

15.11.12 11:31

Egyptiske myndigheter ber også om at FNs sikkerhetsråd samler seg for å diskutere den israelske offensiven, som startet onsdag. Egypts FN-ambassadør sendte torsdag en offisiell anmodning til FNs generalsekretær Ban Ki-moon og Indias representant, som for tiden leder Sikkerhetsrådet.

Israel begrunner offensiven med den kraftige opptrappingen av rakettangrepene fra Gazastripen, mens Det muslimske brorskapet i Egypt anklager Israel for å bruke offensiven til å score billige politiske poenger før valget på ny israelsk nasjonalforsamling neste år. Organisasjonen oppfordrer også alle arabere om å boikotte Israel.

Amr har også advart Israel om at en opptrapping kan ha negativ effekt på stabiliteten i regionen.

Egypt har fungert som megler mellom Israel og ledere på Gazastripen, og skal nå være rasende over at Israel har valgt å gå til et større angrep mot området. Så sent som mandag kveld skal Egypt ha fremforhandlet en våpenhvile mellom Israel og palestinske ledere på Gazastripen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.